Ölü köpekler için YRP’li başkan Kazım Arslan’dan tepki… İğneyle öldürülmüşler… Erbakan ‘uyutma’ya ne demişti

Hayvansever vatandaşlar Yozgat’ta karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldu. Yeniden Refah Partili Yozgat Belediye Başkanı’nın da iğne ile zehirlendiklerini duyurduğu köpekleri gören vatandaş o manzarayı kayda aldı. Sokak köpeklerine yönelik ‘uyutma’ tartışmaları sürerken yaşanan katliama da değinen vatandaş “Şu anda Yozgat Katı Atık Tesisi’ne yakın bir bölgedeyim. Buraya nereden getirdilerse, bir sürü canı öldürüp buraya atmışlar. Etrafta da bir sürü küçük yavru. Ne yapacaklarını bilmeyen bir sürü küçük yavru ve ölü onlarca köpek… Hayvan haklarının çok tartışıldığı bir zamanda, sokak hayvanlarının çokça tartışıldığı dönemde…” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI DUYURDU: İĞNE İLE ÖLDÜRÜLMÜŞ

Öte yandan köpeklerin kimin tarafından iğne ile uyutulduğu ve buraya atıldığı henüz aydınlatılmadı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan konuyla ilgili “Katı atık tesisimize 300 metre mesafede 20’nin üzerinde yetişkin köpeğin zehirlenip o bölgeye atıldığını gördük. Bunlar iğne ile zehirlenmişler, köpekler başka bir yerde zehirlenip buraya atılmışlar. Daha kötü olanı da bu ölen köpeklerin yavruları vardı, 30’un üzerinde yavru köpek vardı o bölgede. Onlar da perişan haldeydi. Görevli arkadaşlarla yavruları ve sağ olan diğer yetişkin köpekleri belediyemizin barınağına getirerek bakımlarını yaptık” dedi.

ERBAKAN UYUTMAYA KARŞI ÇIKMIŞTI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, uyutmaya karşı çıkarak “Cenab-ı Allah’ın verdiği bir canı ancak, Cenab-ı Allah alabilir. O bir insan da hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değil. Bazı batı ülkelerinde bu yapılıyor olsa bile bizim onları taklit etmemiz doğru bir yaklaşım değildir.” ifadelerini kullanmıştı.

YOZGAT VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada “Konu ile alakalı Valiliği’miz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce soruşturma başlatılarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu ile ilgili yürütülecek adli sürecin takipçisi olacağımız hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort