KO-MEK Vefasıyla Engelli Vatandaşların Yüzü Güldü
KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının (KO-MEK) duygusal ve anlamlı projelerinden biri olan “KO-MEK Vefası”, Karamürsel Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği üyelerine keyifli anlar yaşattı.
Engelli bireylerin kalplerine dokunmayı hedefleyen kursiyerler, bir araya gelerek sweat hırka dikmek için bütçe oluşturdular. 60 gönüllü kursiyer, 3 gün boyunca aralıksız çalışarak hazırladıkları hediyeleri dernek üyelerine sundular.
MUTLULUKLARI GÖRÜLMELİ
Kursiyerlerin özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkan şık sweat hırkaları alan Karamürsel Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği üyeleri, hediyeler karşısında büyük mutluluk yaşadılar. Hediyeleri hemen deneyenler olduğu gibi aileleriyle paylaşarak mutluluklarını katlayanlar da oldu.
Engelli vatandaşlar için bir şeyler yaparak aldıkları eğitimin katkısını göstermek isteyen KO-MEK kursiyerlerinden Sedef Dede, açıklamasında şunları söyledi: “KO-MEK Karamürsel Kurs Merkezi’nde dikim kursuna katılıyorum. Engelli bireylerin yüzlerini güldürmek adına KO-MEK ailesi olarak bir şeyler yapmak istedik. Bu iş birliği ve dayanışma ile KO-MEK’in gönülleri ısıttığını hissettik ve engelli vatandaşlarımızı mutlu etmenin gururunu yaşadık.”
“KO-MEK VEFASI İÇİMİZİ ISITTI”
Programa katılan Karamürsel Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hatice Tiryaki ise konuşmasında, “Engelli çocuklarımız burada aileleriyle birlikte eğitim alarak hem öğreniyorlar hem de kaliteli vakit geçiriyorlar. Burada harika bir aile ortamı var. Yıllardır engelli çocuklarımızı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın desteğiyle mutlu ediyoruz. KO-MEK kursiyerleri, kendi emeklerini göstererek engelli çocuklarımıza sweat hırka dikerek mutlu ettiler. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
“KO-MEK Vefası” ile ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan KO-MEK kursiyerleri, gerçekleştirdikleri çalışmalarla pek çok kişiye ilham kaynağı oluyor. Kendi imkânlarıyla hazırladıkları yardım paketleri; bazen bir köy okulunun ihtiyacı olan bir perde ya da masa örtüsü olurken, bazen de engelli bir vatandaşın üstüne hırka, mont veya kışlık atkı olarak hizmet veriyor.